Möhippa eller Svensexa

Vi får många förfrågningar om svensexor och möhippor. Att vilja testa VR på sin svensexa eller möhippa är, om jag får säga det själv, en jättebra idé!

Hos oss finns många roliga multiplayerspel så att ni kan ha en gemensam upplevelse. För den som vill ha något adrenalinhöjande finns vårt prisbelönta zombiespel Arizona Sunshine, och vår höjdskräcksupplevelse, där ni får gå på planka hundratals meter över marken.

Vi erbjuder möjligheten att abonnera hela Stockholm VR Center så att ni har lokalen helt för er själva. På det sättet kan ni verkligen göra svensexan eller möhippan till en privat och rolig fest, utan att bli störd av eller behöva ta hänsyn till andra. Det är fritt fram att skrika och skratta hur mycket ni vill.

Det finns några missförstånd jag skulle vilja klara upp gällande möhippor och svensexor:

“Alla måste vara helt nyktra.”

– Fel. Det är helt okej att komma till oss med ett glas innanför västen, men gärna inte allt för mycket mer. Det rör sig trots allt om rätt dyr utrustning och det är viktigt att alla i gruppen behåller fokus när vi går igenom hur spelen och tekniken fungerar. Därför är det ofta en bra idé att lägga vr-aktiviteten tidigt under svensexan eller möhippan och inte sent på dagen när alla redan blivit ordentligt berusade.

Bruden eller brudgummen måste vara en gamer.

– Fel. Vissa tror att det krävs tidigare spelvana för att besöka en vr spelhall. Detta är helt felaktigt. Många av våra besökare har aldrig ens hållit i en kontroll till ett Nintendo innan, men har ändå ha riktigt, riktigt skoj i VR. Vi ser till att anpassa spelrekommendationerna efter kunden och vi har gott om spel som inte kräver någon särskild spelvana.

Alla måste ha samma spelvana för att det ska bli kul att spela mot varandra.

– Detta stämmer inte. Om ni vill spela mot varandra gör man ofta det i lag, vilket innebär att vi kan försöka ordna lagen så att ni är ungefär jämnbra. I många av våra spel spelar ni heller inte mot varandra, utan istället tillsammans mot spelet. Då är allas insatser värdefulla, oavsett hur bra eller dålig man är.  Samarbete är förmodligen viktigare än de individuella personernas kompetens när det kommer till många spel.

VR-spel är en aktivitet endast för killar.

– Det här stämmer verkligen inte. Ofta har tjejer minst lika kul i VR som killar. Killarna har ofta mer spelvana och därför blir upplevelsen inte riktigt lika omvälvande för dem som för många tjejer när de testar VR för första gången. Flera gånger har köpcentrets vakter kommit in till oss och frågat om vi inte kan få vissa kunder att vara lite tystare då de skrikit av rädsla/förtjusning.

Om ni funderar på om en svensexa eller möhippa hos oss är rätt val för er, tveka inte att kontakta oss!

Några grejer att tänka på inför er svensexa eller möhippa hos oss:

– Vi har totalt tio stationer. Minsta antal för att boka hela VR Center är 8 personer, vilket kostar 3 400 kr. För 9 personer kostar det 3825 kr och för 10 personer eller fler är priset 4 250 kr. Speltiden är då en timme. För 90 minuter kostar det 600 kr per person.

Snacks och läsk ingår i priset.

Mejla oss så ska vi försöka fixa en kanonupplevelse till kalaset! I ditt mejl till oss får du gärna berätta:

Hur många som ska spela – Hur länge ni vill spela – Vilket datum och vilken tid ni önskar boka