Att ge bort en VR-upplevelse som present

Ge bort en VR-upplevelse som present, är det en bra idé?

Många kommer in till oss för att köpa presentkort att ge bort i present. Ofta är det ett barn eller en tonåring som fyller år. Det är naturligtvis väldigt kul att folk fått upp ögonen för VR-upplevelser som present, men jag kan inte låta bli att tycka det är lite tråkigt att det mest är barn som får det i gåva. VR är nämligen en utmärkt present till pojkvännen, flickvännen, som 40-årspresent, 50-årspresent eller som julklapp till en hel familj.

VR är mycket bredare än många verkar tro. Vi har självfallet spel som lämpar sig för yngre barn, men också grandiosa, vackra upplevelser som kanske främst lockar äldre människor. Vad sägs om att åka med i ett Spitfire-stridsflygplan mitt under brinnande andra världskrig till exempel. Eller uppleva månlandningen inifrån landningskapseln, precis så som Armstrong och Aldrin gjorde den? För pojkvännen finns actionfyllda zombiespel och för flickvännen kluriga escape rooms eller det otroligt populära musikspelet Beat Saber (beklagar att jag jobbar med föråldrade stereotyper här, många följer inte alls dessa förslagen).

Mitt tips är att satsa på en annorlunda present eller julklapp i år. VR är en upplevelse som sällan gör någon besviken (särskilt inte om mannen, frun, flickvännen eller pojkvännen aldrig gjort det tidigare). Prylar har vi ofta nog av ändå, men en upplevelse är ett minne för livet.

Våra presentkort gäller alltid minst ett år framåt och du kan köpa dem här: Presentkort.  Den lycklige kan sedan boka tid hos oss i Stockholm både via hemsidan, mejl eller telefon!