Sthlm VR Center släpper sitt första egna vr-spel

I dagarna blir vårt första alldeles egna vr-spel färdigt, kallat Alien Arena. Idén började som en ny version av det gamla arkadspelet Pong - fast för Virtual Reality. Allt eftersom har dock spelet utvecklats till något mycket mer avancerat.

I spelet har varje spelare en sköld och en pistol. Det gäller att aldrig släppa in bollen bakom sig, då får motståndaren poäng. Genom att träffa särskilda lådor med bollen kan du få ammunition till din pistol eller få din sköld att bli större eller mindre. Varje gång du blir träffad av ett skott så krymper din sköld.

Spelet utspelar sig på en främmande planet och i början av spelet får du välja din alienkaraktär.
Alien Arena är definitivt mer intensivt än de flesta andra vr-spelen på marknaden och är kanske inget för den som absolut inte vill bli svettig.

Vi har testat spelet på en del besökare och mottagandet är överlag positivt, även om många tyvärr inte orkar spela mer än en eller två omgångar. Spelet kommer släppas så att det finns tillgängligt för vr-arkader över hela världen och så så småningom även för den som har ett vr-headset hemma. Vi hoppas naturligtvis att spelet ska bli en succé, samtidigt är det vårt första spel och endast början på en förhoppning lång och spännande resa.