VR – en annorlunda form av motion

Tror du att dataspel bara är för latmaskar? Kom till oss så bevisar vi motsatsen! För den som vill har vi spel som ger dig massor med motion medan du samtidigt har roligt. Vissa spel är rent ut sagt ordentligt utmattande. Det händer att folk får ont i kroppen efter att varit hos oss eftersom de rört på sig så mycket. Vissa behöver till och med ta en vätskepaus under sin speltid för att orka.

Några av våra mest krävande spel är föga förvånande sportspel, exempelvis:
Creed: Rise to Glory - ett intensivt boxningsspel baserat på Rockyfilmerna.
Hockey Goalie - ett hockeymålvaktsspel skapat av en vr-intresserad hockeymålvakt.
Eleven Table Tennis - Ett extremt välgjort och realistiskt pingisspel.

Men VR tillåter även att få motion på sätt som inte är möjligt i den verkliga världen. På vilket gym kan du exempelvis träna att fäktas mot ninjor (Ninja Legends) eller skjuta och akta dig för elaka rymdrobotar (Space Pirate Trainer) eller ha ett snöbollskrig mot din kompis mitt i sommaren (Snow Fortress)?

Några av de allra mest intensiva spelen är dock musik- eller rytmspel så som Beat Saber, Audio Shield och Rhythmatic. I Audioshield, där det gäller att slå sönder bollar i takt till musik, bränner spelaren 10 – 13 kalorier per minut, eller lika mycket kalorier som ett intensivt cykelpass, enligt Virtual Reality Institute of Health and Exercise. Världens mest populära vr-spel Beat Saber bränner 6 – 8 kalorier per minut, vilket är ungefär lika mycket som en motionsspelare bränner under en tennismatch.

Är du orolig för hygienen? Våra headsets är klädda i icke-absorberande konstläder och headseten torkas av och desinficeras med alkohol mellan varje användare. Vi bjuder givetvis gärna på vatten under din speltid och vi försöker hålla lokalen lagom kyld.