Höstlovet 2021 är snart här!

Nu nalkas det höstlov och många ställen öppnar upp för särskilda barn- eller familjevänliga aktiviteter. I år är naturligtvis lite speciellt med tanke på att corona begränsar vissa barnaktiviteter. Många museum håller stängt, det blir inga spökhus på Gröna Lund i år och många andra barnaktiviteter har ännu inte fått öppna dörrarna. En glädjande nyhet är att vi i alla fall har öppet, till och med mer öppet än vanligt. Under hela höstlovet öppnar vi kl. 10 på morgonen och har öppet fram till kl. 19 på kvällen. Det har redan kommit in mycket bokningar och vi hoppas att det ska bli ännu fler. Vi har även drop-in, men det finns alltid en risk att det är fullsatt om man bara kommer förbi.

Anledningen till att vi kan ha öppet är att vi ser till att vara extremt hygieniska. Mellan varje kundgrupp desinficerar vi headseten med alkohol. Hos oss står även alla i sin egen ruta om ungefär 3 x 3 meter, vilket gör att det inte blir någon närkontakt i den fysiska världen, men desto mer i den virtuella där ni kan se och röra vid varann. Det finns självklart också handsprit att tillgå för alla våra kunder.

Många bokar endast tider för sina barn under höstlovet. Det har vi självfallet inget emot, men tycker ändå att det är lite tråkigt. VR är en av få aktiviteter som familjer kan göra ihop där både barn och föräldrar kan ha roligt. När man till exempel försvarar en by mot anfallande orker och drakar är allas insats viktig, även om man är olika duktig.

Med det sagt har vi ett antal spel som barnen verkligen älskar:

Job Simulator - Den självklara favoriten för yngre barn, och förmodligen det spelet som de sett på Youtube. I Job Simulator får spelaren prova på olika yrken, så som att laga mat, driva butik eller reparera bilar. Det låter kanske inte så kul på papperet, men barnen får ofta inte nog av det här spelet. Många spelar det upp till en timme i sträck. Jag tror det har något att göra med att du knappt har några gränser i spelet, barnen kan vara helt fria i sin kreativitet när de går in i köket i Job Simulator exempelvis.

Beat Saber - Beat Saber är ett otroligt populärt musikspel som barnen också ofta sett på Youtube. Här gäller det att slå sönder block i takt till musiken, ducka för väggar och undvika minorna. Spelet är starkt beroendeframkallande och alla vill förbättra sin high-score.

Dick Wilde 2 - Dick Wilde är ett tvåmannaspel där barnen står tillsammans på en flottet och ska skjuta fiskar och andra floddjur som hoppar upp mot dem. Om man inte hinner skjuta, ja då gäller det att hinna duck eller akta sig illa kvickt. Det här spelet är populärt även bland vuxna.

Innan ni bokar, tänk på att vi har en åldersgräns på 8 år. Barn under den åldern har svårt att hantera den dyra utrustningen på ett bra sätt och får ofta inte ut så mycket av VR. Det är bra att komma ungefär tio minuter innan er bokade speltid. På så sätt får barnen möjlighet att titta igenom vår spelmeny och klura på vilka spel de vill testa. Hos oss får man nämligen byta spel hur mycket man vill. Det går även att se vårt spelutbud online och titta på filmtrailers av spelen. Ni hittar vårt spelutbud här.