Företagsevent hos VR Stockholm

Coronapandemin är äntligen över och vi gläds otroligt mycket över detta, inte minst för att företag nu börjar höra av sig på nytt och vill boka företagsevent! Våra företagsevenemang har alltid varit mycket uppskattade och många av de förfrågningar vi får har fått reda på oss via word of mouth.

Så vad kan du vänta dig under ett företagsevent på Stockholm VR Center? Den allra störta skillnaden gentemot att komma hit som privatperson är att ni har hela lokalen för er själva. Den näst största skillnaden är att vi har extra personal på plats som säkerställer att alla får en rolig stund, oavsett vilken spelvana eller erfarenhet av virtual reality som man har. Den tredje skillnaden är att ni får tillgång till vårt övriga nöjesutbud utanför VR. Och slutligen bjuder vi på snacks och alkoholfri dryck. (Det finns även möjlighet att ta med sig egen alkoholhaltig dryck om det sker i relativt små mängder).

En vanlig fråga som ofta kommer upp är vad eventdeltagarna kan göra som inte för tillfället spelar. I vår tidigare lokal var svaret "inte så mycket alls", men det var då det. I vår nya fina lokal erbjuder vi pingis, dart, klask, frågesport och loungehörna för dem som just då inte spelar. Många tycker även det är trevligt att bara varva ner en stund efter att de spelat och prata igenom sin upplevelse med andra deltagare som spelat tillsammans med dem.

Vi har för närvarande tio (ibland elva) stationer så om ni är ett sällskap på 20 personer så får alla spela ungefär halva tiden. Om ni är 25 så blir det något mindre. Det kan låta lite, men ärligt talat, det brukar bli rätt bra. Det är alltid några som vill spela lite mindre vilket ger utrymme för de som verkligen vill spela att få köra lite extra.

En annan vanlig fråga är hur vi hanterar att folk vill spela olika typer av spel eller är har olika spelvana.

Det första vi brukar göra under företagseventen är att låta deltagarna spela Elven Assassin. Elven är ett vr-spel där man tillsammans försvarar en by mot anfallande orcher och drakar med hjälp av pilbåge. Fördelen med Elven är att det är enkelt så att alla kan spela, man spelar tillsammans och inte mot varandra vilket innebär att alla kan bidra och det är väldigt roligt. Spelet ger också oss i personalen en möjlighet att bedöma vilken nivå ni ligger på så att vi kan komma med ytterligare spelförslag efter att ni spelat.

Att folk vill spela olika typer av spel brukar inte vara ett problem. Vi kan alltid avsätta två eller fler stationer där folk får spela precis vad de vill medan övriga fortsätter att spela multiplayerspel.

Vi har nu haft fler än 175 företagsevent antingen hos oss på VR Center vid Globen i Stockholm eller någon enstaka gång ute hos företag i Stockholmsområdet. Vi kan med självförtroende säga att vid det här laget kan vi det här med företagsevent. 🙂