Sportlov i Stockholm snart…

Sportlovet är bara någon vecka bort nu, vecka 9 närmare bestämt. Göteborg och Skåne har redan tjuvstartat, vilket vi definitivt märkt av på andelen med dialekt som besöker oss. Sportlovet är givetvis en tid för att åka skidor, skridskor och kanske pulka om man har tur med snöläget, men att spela VR är inte heller ett dumt sätt att spendera lovet!

För den som undrar om det finns lämpliga spel för sin son eller dotter så är svaret: Absolut! Vi har spel som passar alla från 8 år och uppåt. Bland de yngre är ofta följande spel särskilt populära:

Job Simulator - Barnen får prova på olika jobb så som att ha en egen butik, jobba i kök, vara bilmekaniker eller slava på ett kontor. Den stora tjusningen med spelet är hur fritt det är. Det finns inga gränser för vad man kan hitta på.

Dick Wilde 2 - Ett populärt tvåplayerspel för barn. Spelarna står på en flotte ihop och skjuter på fiskar och annat som hoppar upp mot dem. Trots att det är ett skjutspel är det väldigt snällt och harmlöst.

Richie's Plank Experience - Richie's är det ökända spelet där man får gå ut på en planka på 200 meters höjd, något som är en kick för alla oavsett ålder. Men spelet erbjuder mer än så, det går även att flyga runt i staden och släcka bränder eller måla på himlen.

Beat Saber - Beat Saber är världens populäraste vr-spel och det finns en stor chans att ditt barn redan sett spelet på Youtube. Spelet går ut på att slå sönder block med lasersvärd i takt till musik. Faktum är att spelet är precis lika roligt för vuxna som för barn.

Loven är alltid speciella för oss, dels eftersom vi har öppet från kl. 10 på vardagarna och har öppet ända fram till kl. 19, men också för att klientelet ändras en hel del. Borta är företagseventen och svensexorna. Istället "invaderas" VR Center av spelsugna barn. Det är något av ett tveeggat svärd för oss. Vi älskar barnens entusiasm och stora spelglädje. Samtidigt är det ofta de hårdaste arbetspassen på hela året. Det går inte att förneka att barnen sätter helt andra krav på personalen. Många har aldrig provat VR innan och många vill hinna testa så många spel som möjligt. Många behöver också lite extra hjälp för att få en bra upplevelse, vilket givetvis är fullt förståeligt. Därför har vi inför detta sportlov förberett oss rejält och har ordentligt med bemanning redo så att barnen kan få hjälp snabbt om de fastnar i ett spel.

För den som vill komma när det är lugnt och skönt rekommenderar vi de första dagarna på veckan. Ju längre sportlovsveckan går desto mer intensivt brukar det bli. Men som alltid är det såklart bäst att kolla i vår bokningskalender innan man dyker upp för att veta hur läget ser ut.

Vi på Stockholm VR Center önskar alla Stockholms barn ett riktigt härligt sportlov och hoppas att ni föräldrar inte glömmer att spela VR är ett väldigt kul alternativ bland alla de andra roliga aktiviteterna som erbjuds under lovet!