Spela VR och Corona (Covid-19)

Just nu får vi, fullt förståeligt, många frågor om att spela VR och Corona. Vissa undrar om det överhuvudtaget är möjligt och andra undrar vilka säkerhetsåtgärder vi tagit.

På Stockholm VR Center har vi alltid varit noga med hygienen. Vi ser till att desinficera headseten med alkohol mellan varje kundgrupp. Vi erbjuder självfallet handsprit till alla som vill ha. Och vi ser även till att regelbundet rengöra alla ytor som kunder kan tänkas beröra (dörrhandtag, kranen på toaletten, vår ringklocka och så vidare).

Tvärtemot vad många tror finns det klara fördelar med VR gentemot andra roliga aktiviteter i dessa coronatider. Aktiviteter som biljard eller bowling innebär att man umgås på mycket närmre avstånd än vad man gör hos oss. Den typen av VR som vi erbjuder innebär att alla har sin egen spelzon på ungefär 3 x 3 meter. Man är således aldrig särskilt nära varann rent fysiskt (även om man exempelvis boxas mot varann i VR). Vi ser också till att inte ha för många människor i lokalen. Den totala spelytan hos oss är närmre 140 kvm och vi använder till vardags 8 spelstationer. Vi låter självfallet föräldrar till barn sitta ner i våra soffor och titta på, men i övrigt försöker vi hålla lokalen så tom på folk som möjligt.

För företag erbjuder vi möjligheten att abonnera hela lokalen, vilket innebär att ni överhuvudtaget inte behöver komma i kontakt med andra kunder. På så vis hoppas vi kunna erbjuda en mer coronasäker aktivitet än de flesta andra alternativ där ute.

Covid-19 är ett gissel för oss alla. Och vi har självfallet full förståelse för alla som vill avboka av rädsla för viruset (det går bra att avboka fram till samma morgon som man ska spela), men vi vill med den här artikeln försäkra er om att risken att smittas hos oss förmodligen är relativt liten då beröringsytor rengörs och spritas ofta, samtidigt som det är ett begränsat antal personer i lokalen.