Innan ett besök hos VR Stockholm

Ibland ringer folk och frågar om det är något särskilt de bör tänka på innan de besöker oss. Det går utan tvekan att komma precis som man är, men det finns också några saker som är bra att ta i beaktande.

Kom i god tid

Först och främst, se till att vara i god tid. Är det första gången ni besöker oss kan det vara lite klurigt att hitta (vi befinner oss på plan två ovanför ICA och bredvid Stadium). Om ni blir sena och vi har möjlighet att förlänga speltiden så gör vi det. Men ibland, särskilt på populära tider som lördag och söndag, är det andra grupper som ska spela direkt efter och då har vi ingen möjlighet att kompensera tidsförlusten. Det är också bra att vara i god tid för att ta en titt i vår spelmeny och fundera på vad ni vill spela. Ni hittar även alla våra spel här på hemsidan.

Hur du bör klä dig

Det största misstaget folk gör är att klä sig för varmt. Våra vr-spel är mer fysiskt krävande än man kan tro, så se till att åtminstone kunna klä av dig lite om det blir för varmt. Det är också bra att vara ledigt klädd så att du kan ducka, ställa dig på knä och så vidare. Ett annat misstag folk gör är att komma i högklackat. Vissa tror att man spelar utan skor på sig, men det är inte fallet. Kom alltså i skor du kan röra dig lätt och ledigt i.

Vissa lämnar glasögonen hemma för att de inte tror att det funkar i VR. I 90 % av fallen går det dock alldeles utmärkt att använda sina glasögon, det gäller dock att bågarna inte är alltför stora. Det kan också hända att glasen blir immiga ibland, men då är det bara att ta av sig headsetet en kort stund.

Slutligen kommer vi till frisyrer och huvudbonader. Våra headset är tyvärr inte jättekompatibla med hårtofsar, ofta måste man ta bort den för att headsetet ska kunna sitta bekvämt och stabilt. Kepsar är en direkt omöjlighet, mössa brukar dock inte vara något problem alls.

Gör dina behov i förväg

Tänk även på att ha druckit vatten innan och gått på toa. Det går givetvis att ta en paus mitt i VR-spelandet, men det är sällan man vill göra det, och det är inte så kul för dina vänner om du överger dem när zombiestriderna är som allra värst.

Ta höjd för och acceptera att det kan bli försenat

Under populära tider jobbar personalen under hög press. Vi gör verkligen allt vi kan för att hålla tidsschemat, men ibland strular det ändå till sig. På helger kan förseningen i värsta fall bli så stor som 20 minuter. Se därför till att inte ha någon annan aktivitet inplanerad allt för tätt inpå. Vid stora förseningar bjuder vi ofta läsk eller snacks medan ni väntar i våra soffor för att göra förseningen så behaglig som möjligt för er.

Ta det lugnt

Om du inte är van vid VR-spel kan det ta lite tid innan du kommer in i det. Bli inte upprörd eller arg på dig själv för att det går dåligt de första 5 – 10 minuterna. Det är inte alltid lätt att lära sig något helt nytt. För helt nya spelare som inte är vana vid dataspel kommer vi ofta fram och föreslår att ni börjar med något enklare spel. Det är en god idé att lyssna till vår rekommendation om ni vill få ut mesta möjliga av er speltid och inte bara vara frustrerade över att ni inte förstår kontrollerna. Ofta kan ni dessutom spela de spel ni vill femton minuter senare eller så, när ni blivit lite varma i skorna.