VR-upplevelse i julklapp

Att ge bort en VR-upplevelse i julklapp är ingen dum idé. Antingen så ger man bort presentkort till en hel familj eller bara till en individ, båda funkar utmärkt. Jag tänkte i det här inlägget skriva lite om vilka spel som passar vilken målgrupp. På så sätt kan du förklara lite vad den lycklige kan vänta sig när hen rivit upp paketet och tittar häpet på sitt presentkort.

Det som gör VR till en så bra julklapp för hela familjen är att allihop faktiskt kan ha roligt tillsammans. Om ni spelar som ett lag är allas insatser värdefulla, även om ni är olika duktiga. För familjen rekommenderar jag därför spelen Elven Assassin, där ni tillsammans får försvara en by med varsin pilbåge. Tower Tag, ett futuristiskt laserdomeliknande spel, där ni tävlar i lag mot varandra och kanske vårt zombiespel Arizona Sunshine om ni är modiga och barnen är gamla nog (åtminstone 11 år skulle jag rekommendera). Familjer tycker också ofta om att avsätta lite tid för egna spel. Det är ofta en bra idé. Mamma och sonen har inte alltid samma tankar om vad som är ett bra spel.

För tonåringen rekommenderar jag alla spel jag nämnt i stycket ovan, men också spelen Raw Data (går att spela multiplayer) samt Superhot och Half Life: Alyx. Det senare är det starkast lysande VR-spelet just nu. Grafiken är gudomlig och spelet har fått fantastiska recensioner. Raw Data ger spelaren möjlighet att både samarbeta med sina vänner och spela mot dem. Spelets stora fördel är de vackra futuristiska miljöerna, de coola karaktärerna och de olika vapnen som alla har sin strategiska fördel (pistol, ninjasvärd, pilbåge och shotgun).

För de yngre barnen rekommenderar jag spelet Job Simulator, Beast Pets, Dick Wilde samt spelet Beat Saber. I Job Simulator får barnen prova på olika yrken. Bland annat jobba som kock eller på kontor. Det kan låta tråkigt, men friheten i spelet är stor och ger barnen friheten att vara kreativa och verkligen ta ut svängarna. I Beast Pets får barnen gosa med gulliga hunddrakar och i Dick Wilde står man på en flotte och skjuter på fiskar och annat som hoppar upp mot en. Beat Saber är världens populäraste vr-spel och är idag något som alla barn känner till. Ofta vill barnen spela spelen de sett på Youtube och vi är glada att kunna förse dem med dessa spel.

VR i julklapp till mor- eller farföräldrarna, går det? Givetvis. För de som kanske inte är lika spelvana rekommenderar jag spelen Angry Birds, Beat Blocks VR och Elven Assassin. Därtill finns massor av läckra upplevelser som ofta uppskattas av äldre personer. The Blu är en fantastisk undervattensupplevelse där spelaren står på havets botten och får uppleva det rika djurlivet omkring dem. Google Earth VR gör så att användaren kan leka med världen som om den var ett dockhus eller flyga fram på New Yorks gator. Senza Peso är en vacker italiensk miniopera som utspelar sig i gränslandet mellan liv och död. Du får sitta med i båten som tar dig till dödsriket. Vr-filmen Apex har ett liknande tema där du istället får bevittna jordens spekakulära undergång. Slutligen har vi Nature Treks som erbjuder fridfulla vackra miljöer, så som en strand, en savann, eller ett vinterlandskap, att vandra runt i och titta på djurlivet.

Som du säkert märker finns det gott om valmöjligheter och du behöver inte vara orolig för att personen inte ska få en rolig upplevelse av sin julklapp. Det är extremt få personer som inte njuter av VR på ett eller annat vis.

Tänk på att du inte själv behöver bestämma vilka spel som ska ingå i mottagarens julklapp. Personen kan själv gå in på vår hemsida och titta. Och under själva speltiden är det fritt fram att byta spel hur ofta och mycket man vill.