Kul familjeaktivitet i Stockholm

Många familjer besöker oss och därför tänkte jag det kunde vara bra att i lite större detalj berätta hur VR som familjeaktivitet ofta går till hos oss.

Först och främst är det viktigt att veta att vi har en åldersgräns på 8 år. Tyvärr kan vi inte ta emot barn yngre än så. I övrigt brukar alla åldersgrupper kunna uppskatta VR. Många verkar tro att VR endast är en rolig aktivitet för barn, men det stämmer inte. Ungefär 60 % av våra kunder är vuxna, och det rör sig inte bara om föräldrar utan allehanda kompisgäng, dejter eller kalas.

En god idé är att komma ungefär 10 minuter före utsatt speltid. På så vis har hela familjen tid att titta igenom vår spelmeny. Spelmenyn visar bilder från spelen tillsammans med förklarande texter. Vi har närmare 40 spel i menyn så det är bra om man inte känner sig stressad när man bläddrar igenom det. Ni kan även undersöka vårt spelutbud redan nu och titta på filmtrailers av spelen. Se vårt spelutbud här.

Några av spelen som familjer ofta finner allra roligast är:

Elven Assassin - Ni är vakterna för en människoby i ett fantasiland, utrustade med varsin pilbåge. Helt plötsligt låter ett horn i fjärran och orcher börjar anfalla med full kraft. Det är upp till er att koordinera ert försvar så att de inte lyckas ta sig in och förgöra människobyn. Förutom att skjuta orcher måste ni ducka för yxor och drakarnas eld, samt undvika jättarnas vrede.

Snow Fortress - Få saker slår ett hederligt klassiskt snöbollskrig. I det här spelet ska ni utöver att kasta snöbollar på varann också bygga upp ett försvar av is- och snöblock som ni kan gömma er bakom. Spelet går att spela mot varandra, eller så kan ni spela tillsammans mot elaka snögubbar.

Arizona Sunshine - Vårt populära zombiespel är naturligtvis inte för de minsta barnen. Om de kommit upp i tonåren brukar det dock inte vara något större problem. Här ska ni samarbeta för att ta er ut ur ett zombieinfesterat hus. Det är både klurigt och massvis med action på samma gång. Om du inte skriker högt åtminstone någon gång under speltiden tillhör du en klar minoritet.

Clash of Chefs - Ett lite underskattat spel där det gäller att laga mat så fort som möjligt. Ni kan välja mellan att hamburgare, pizza och pasta, eller sushi. Två personer kan spela samtidigt i detta spel där det gäller att ta jobbet som kock på en stressig restaurang på största allvar. Vi i personalen tycker det här är ett otroligt spel och spelar det gärna när vi får lite tid över. Stresstålighet är en värdefull egenskap i detta spel!

Richie's Plank Experience - Ett fantastiskt litet spel där det gäller att våga trotsa sin höjdrädsla. Du går in i hissen, trycker på översta knappen, och en liten stund senare är du högt upp i en av Rio de Janeiros skyskrapor. Utsikten är fantastiskt och värd att njuta av i sig, men nästa steg är att gå ut på en smal planka... Spelet är single playerspel, vilket innebär att ni inte inte spelar tillsammans, men jag tycker ändå det förtjänar en plats på den här listan eftersom ni kommer prata om upplevelsen lång tid framöver.

Bara för att man kommer till oss i grupp finns det inget som säger att man hela tiden måste spela multiplayerspel, vi har även många riktigt bra singleplayerspel inom kategorier som musik, dans, klurigt, lugnt och lättsamt samt action som är värda att prova. För att inte nämna alla våra unika upplevelser. Vi föreslår ofta att avsätta åtminstone en liten del av tiden till singleplayerspel, så att alla i familjen kan få prova den typen av spel de tycker är särskilt roliga.

Vi rekommenderar att boka åtminstone 60 minuter för att upplevelsen hos oss inte ska kännas stressad. På den tiden hinner ni även med att prova ett par olika spel. För mer information om priser och annat, kolla in vår förstasida: Stockholm VR.