Upplevelsemuseet i Stockholm

Det här inlägget har egentligen ingenting med VR att göra. Vi är bara så otroligt stolta över att vår systerverksamhet, Upplevelsemuseet, snart kommer att öppna! Upplevelsemuseet är olikt alla andra museum i det att besökaren får känna, lukta, smaka och pröva utställningsobjekten i mycket högre utsträckning. Vad sägs exempelvis om att klapa en livs levande snigel stor som en kanin, ligga på en riktig indisk spikmatta eller prova att gå på vaniljsås (ja, det går faktiskt)? Totalt kommer utställningen innehålla runt 30 olika föremål från jordens alla hörn. Vissa är historiska, andra kommer från moder natur och ytterligare vissa är exempel på det allra senaste inom mänsklig utveckling (så som vantasvart eller grafen).

Upplevelsemuseet beräknas öppna i början på april och kommer precis som VR Stockholm att ligga i köpcentret Globen Shopping i södra Stockholm. Dock kommer museet ligga på nedersta våningsplanet, mittemot Subway och nöjescentret Tolv, på Arenaslingan 3.

Redan idag kan du ta en titt på den ännu ej färdigställda hemsidan för att få en hint om vad som kommer finnas att göra på upplevelsemuseet. Priset kommer ligga runt 140 kr för en vuxen och strax under för barn. Då ingår allt, inte bara tillgång till själva utställningen, utan också full tillgång till vår provsmakningsavdelning. Vad sägs om att prova det sydkoreanska snacket silkesmaskpuppor eller varför inte världens saltaste lakrits eller Necco Wafers, en slags kex som utgjorde dessert för soldaterna under amerikanska inbördeskriget?

Vi hälsar er varmt välkomna till en annorlunda och spännande upplevelse ni sent kommer att glömma. Välkomna till Upplevelsemuseet i Stockholm.